Намерете моя iPhone: Как да изключите Намерете моя iPhone с 3 лесни метода

Намери моя iPhone е защитна функция на Apple, която може да ви помогне да намерите липсващ или откраднат iPhone, iPad или iPod Touch, като влезете в icloud.com или използвате приложението Find My iPhone на друг iPhone, iPad или iPod Touch или на Mac, Намерете моя iPhone е по същество iPhone тракер, който може да помогне да намерите липсващото ви устройство, дори ако батерията е мъртва, стига да сте включили Изпращане на последното местоположение. Когато е активирана опцията Изпращане на последното местоположение, устройството ви ще предаде местоположението си, когато батерията е на път да умре, така че да имате място да започнете да я търсите. Не мога да препоръчам достатъчно високо, за да изпълните указанията в тази статия, за да активирате функцията „Намерете моя iPhone“ и „Изпращане на последната локация“. Има обаче моменти, когато искате да знаете как да деактивирате Намерете моя iPhone, като например, ако раздавате или продавате устройството си. Ако се чудите как да изключите Намерете моя iPhone, прочетете нататък и ще преминем през три начина да изпълним процеса, стъпка по стъпка.

Можете да изключите Намерете моя iPhone от приложението Настройки на вашия iPhone, приложението „Намерете моя iPhone“ или icloud.com.

Как да изключите Намери моя iPhone директно от вашия iPhone

Много бързо и лесно е да изключите Намерете моя iPhone, ако все още имате устройството си в ръка. Разбира се, ако продавате или раздавате iPhone, има още няколко неща, които трябва да направите, за да защитите данните си. Прочетете тази статия за другите стъпки, които трябва да предприемете.

  • Отворете приложението Настройки.
  • Докоснете името си в горната част на дисплея.

  • Докоснете iCloud.
  • Превъртете надолу до Търсене на моя iPhone и го докоснете.

  • Превключване на разстояние Открийте моя iPhone и въведете вашата парола за Apple ID. Send Last Location ще бъде автоматично изключен.

Как да изключите Намерете моя iPhone от Find My iPhone App?

Ако нямате вашето устройство, можете да използвате приложението Find My iPhone на Mac или друго устройство с iOS. Изключването на Find My iPhone от това приложение също изтрива устройството ви. Ако искате да изключите само Find My iPhone и да не изтриете цялото устройство, следвайте инструкциите, за да изключите функцията от Настройки. За да изключите Find My iPhone от приложението:

  • Отворете приложението Find My iPhone.
  • Изберете устройството, което искате да изтриете.

  • Натиснете Действия.
  • Докоснете Изтриване на iPhone.

Изключете Find My iPhone от icloud.com

Ако вече нямате своя iPhone и нямате Mac или друго устройство с iOS и все пак искате да подпишете старото си устройство от Find my Phone, можете да го направите от icloud.com. Имайте предвид, че това не само ще подпише вашето устройство от Find my iPhone, но и ще изтрие всички настройки и данни на устройството, възстановявайки ги до фабричните настройки и го подготвяйки за новия си собственик. Уверете се, че сте архивирали всичките си данни и настройки, преди да предприемете този процес!

  • Влезте в icloud.com с вашия Apple ID и парола. Ако вашето устройство е защитено чрез двуфакторна автентификация, ще трябва да въведете шестцифрен код, който Apple също ви изпраща.

  • Докоснете иконата Find iPhone (Намери iPhone).

  • Ще бъдете помолени отново да въведете паролата си; Apple наистина се старае да запази устройствата си сигурни!

  • Докоснете менюто Всички устройства в горната част на екрана, след което изберете устройството, което искате да деактивирате Намери моя iPhone.

  • Докоснете Изтриване на iPhone, след което изберете Премахване от профила.