Как да изтриете или добавите албум с хора в снимки на iPhone

С iOS 10, Apple добави албума People към приложението Photos на iPhone. Като цяло, това е много удобна функция за намиране на снимки на конкретен човек. Ако често правите групови снимки, албумът „Хора“ работи за намиране на снимки на хората в тази група вместо вас. Но какво, ако има конкретен човек, чийто албум „Хора“ искате да изтриете, или този, който искате да добавите? Има нов начин да направите и двете в iOS 11. Ето как да изтриете или добавите албум People в Photos на iPhone.

Как да изтриете албум с хора в снимки на iPhone

  • Отворете приложението Снимки на вашия iPhone.

  • Придвижете се до раздела Албум на Снимки и отворете албума „Хора“.

  • Докоснете албума на човека, който искате да изтриете, след което докоснете Премахване в долния ляв ъгъл.
  • Докоснете „Премахване от албума на хората“ в появилото се меню.

Сега сте премахнали набор от снимки от албума на „Хора“, но тези снимки все още са на телефона ви. Също така, вашият iPhone все още помни, че тези снимки са от един и същи човек, така че е възможно да поставите албума заедно по-късно, ако искате; Ето как.

  • Докоснете снимка на човека, който сте премахнали от албума на People, след което плъзнете нагоре върху него.
  • Сега албумът му отново се вижда; докоснете го.

  • Ще се появи нов екран и ще ви даде опцията Добавяне към албума на хората, щракнете върху него.

Лицето, което сте премахнали от албума „Хора“, вече е възстановено.

Добавете нов албум „Хора в хората“ на iPhone

Този съвет ще работи, за да добави хора в албума на „Хора“, че вашият iPhone също не е включен автоматично. Просто докоснете снимка на човека, когото искате да добавите в албума „Хора“, плъзнете нагоре върху тяхната снимка, след което докоснете опцията Добавяне към албума на хората.