Как да Маса Изтриване на снимки от вашия iPhone

Премахването на големи колекции от снимки от вашия iPhone е чудесен начин да освободите място за съхранение. Приложението "Снимки" улеснява едновременно изтриването на голям брой снимки, като плъзгате, за да изберете няколко снимки в албум или да изтриете големи групи от снимки, наречени моменти, като прочетете конкретни дати и места. Ако се чудите защо на вашия iPhone няма раздела Moments или искате просто да изтриете снимки в насипно състояние, докато сте в движение, тогава сте попаднали на правилното място. Ето как да изтриете снимки от вашия iPhone.

Как да масово изтривате снимки от вашия iPhone:

Понякога искате да изтриете много снимки, за да освободите място или да останете организирани, докато сте в движение. Приложението Photos на iPhone прави лесно изтриването на насипни снимки от iCloud и локалното съхранение. Ето как да изтриете отделни снимки в насипно състояние от албума „Всички снимки“ в приложението „Снимки“.

  • Отворете приложението Снимки.
  • Отворете раздела Албуми.
  • Изберете Всички снимки.
  • Докоснете Избор в горния десен ъгъл.
  • Можете да докосвате отделни снимки, за да изберете снимки едно по едно.
  • За да изберете няколко снимки наведнъж, плъзнете пръста си по редове от снимки, които искате да изтриете. Уверете се, че плъзнете първо хоризонтално, тъй като преместването вертикално ще доведе до превъртане на албума нагоре или надолу. След като сте ходили хоризонтално, ще можете да плъзнете вертикално, без да превъртате. Избраните снимки ще покажат синя отметка.
  • За да премахнете избора на снимки, просто докоснете тези отделни снимки или плъзнете цял ред, за да премахнете сините отметки.

  • Докоснете иконата на кошчето в долния десен ъгъл.
  • Изскачащ прозорец ще ви помоли да потвърдите, че искате да изтриете избраните снимки от iCloud, Photo Stream и всички други албуми, съдържащи снимките, които изтривате. Натиснете Изтрий [#] Снимки, за да потвърдите.

Ако имате още по-голям брой снимки за изтриване, вижте част втора от този съвет по-долу.

Как да изтриете цели моменти от вашия iPhone

Apple определя момент като клъстер от снимки, направени на определена дата и / или на определено място. Можете да изтриете цели клъстери от снимки наведнъж, като изберете конкретни моменти в приложението Снимки. Изтриването на моменти може да бъде особено полезно, ако просто се опитвате да изтриете възможно най-много снимки, след като ги запишете на компютър. За разлика от MacOS версията на приложението Photos, приложението Photos за iOS няма конкретен раздел с надпис Moments. Въпреки това все още можете да намерите отделни моменти, които да изтриете в приложението Снимки, като се придвижите до снимки, направени в определени часове или места. Ето как:

  • Отворете приложението Снимки на iPhone. В долната част докоснете Снимки.
  • Разделът Снимки ви отвежда до текущата дата. За да се върнете назад и да намерите допълнителни моменти за изтриване, докоснете синята стрелка в горния ляв ъгъл.

  • Това ще ви отведе до текущата година. За да прегледате моменти от други години, докоснете отново синята стрелка в горния ляв ъгъл.
  • Оттук можете да навигирате по година. За да видите моменти в дадена година, докоснете клъстера от снимки под годината, съдържащи изображения, които искате да изтриете. За този пример избирам група от снимки под 2018 година.

  • Сега можете да навигирате до дата или място, изброени в избраната от вас година. Превъртете нагоре или надолу, за да намерите група от снимки, съдържащи изображения, които искате да изтриете. Докоснете тази група снимки, за да продължите.

  • Въпреки че етикетът в горната част показва снимки, сега преглеждате списък с моменти, които можете да изберете и изтриете. Моментите ще бъдат изброени в клъстери по дата. За да започнете да избирате клъстери от снимки за изтриване, докоснете Избор в горния десен ъгъл.

  • Сега, вдясно от датата, маркираща всеки клъстер от снимки, отново ще видите думата Select. Натиснете Избери за всяка група от снимки, които искате да изтриете.

  • Това ще доведе до появата на сини отметки на всяко изображение в избрания клъстер. Както и преди, ако има изображения, които не искате да изтриете, просто натиснете тази снимка, за да премахнете синята отметка.
  • Сега докоснете иконата на кошчето в долния десен ъгъл.

  • Потвърдете изтриването, като докоснете Delete [#] Photos.
  • Избраните от вас изображения вече се изтриват от iCloud и вече няма да се показват в приложението за снимки.

Как да спасим снимки, изтрити от злополука

Ако случайно сте изтрили снимка, която искате да запазите, не се страхувайте! iCloud запазва всички изображения, които сте изтрили през последните 30 дни, в приложението "Наскоро изтрити албуми на вашите снимки". Можете да използвате Наскоро изтрити, за да възстановите изтрити снимки или да ги изпразните Наскоро изтрити, ако не искате тези данни да се броят срещу ограничението за съхранение на iCloud. Ето как да навигирате в албума "Наскоро изтрити", за да спасите или премахнете данните от наскоро изтрити снимки.

За да изтриете снимки от наскоро изтрития албум:

  • Отворете раздела Албуми в приложението Снимки.
  • Превъртете надолу до Други албуми и изберете Наскоро изтрити.

  • Докоснете Избор в горния десен ъгъл.

  • Можете да изберете отделни снимки, които да изтриете, като докоснете снимките един по един. След като приключите с избора, докоснете Изтриване в долния ляв ъгъл.

  • Вместо да избирате отделни снимки, можете да изтриете всички снимки едновременно, като докоснете Delete All (Изтрий всичко) в долния ляв ъгъл.

  • Когато бъдете подканени, потвърдете изтриването, като докоснете Delete [#] Photos.

За да възстановите снимки от наскоро изтрития албум:

  • Отворете раздела Албуми в приложението Снимки.
  • Превъртете надолу до Други албуми и изберете Наскоро изтрити.

  • Докоснете Избор в горния десен ъгъл.
  • Можете да изберете отделни снимки, които да възстановите, като докосвате снимки поотделно. След като приключите с избора, докоснете Рециклиране в долния десен ъгъл.

  • Вместо да избирате отделни снимки, можете да възстановите всички снимки едновременно, като докоснете Recover All от долния десен ъгъл.

  • Когато бъдете подканени, потвърдете възстановяването, като докоснете Recover [#] Photos.