Как да спрете iTunes от автоматично отваряне, когато вашият iPhone е свързан с вашия Mac

По подразбиране на Mac iTunes се отваря автоматично, когато включите вашия iPhone или iPad в компютъра. Ако имате Mac, приложението Снимки също автоматично ще се отвори. Но за много хора това причинява много проблеми, включително компютърни замръзвания. За щастие можете лесно да забраните автоматичното стартиране на iTunes. Ще разгледаме как да спрете iTunes да се отваря автоматично, когато вашият iPhone е свързан, както и как да деактивирате автоматично стартиране на снимки, когато вашият iPhone е свързан. Трябва да промените тези настройки на компютъра си, затова го подгответе.

Съдържание :

Как да спрете качи от автоматично отваряне

Как да спрете автоматично отварянето на снимки

Как да спрете качи от автоматично отваряне

Ако искате да предотвратите отварянето на iTunes, когато свържете вашия iPhone или iPad, има лесен начин да го поправите! Ще трябва да следвате тези стъпки за всяко устройство с iOS. Да го направя:

  • Включете вашия iPhone към компютъра. Естествено, iTunes ще се отвори.

  • За да промените настройките, щракнете върху иконата на iPhone в горния ляв ъгъл на страницата, за да стигнете до настройките на iPhone.

  • Уверете се, че сте в изгледа „Резюме“, който можете да намерите в панела отляво.

  • Оттук превъртете надолу до панела "Опции". За да спрете автоматично отварянето на iTunes, когато включите телефона си, махнете отметката от Автоматично синхронизиране, когато този iPhone е свързан.

  • Кликнете върху Приложи в долния десен ъгъл, за да запазите настройките си.

  • Повторете тези стъпки за другите си устройства с iOS, ако желаете.

Сега iTunes вече няма да се отваря автоматично, когато включите вашия iPhone или iPad; успешно сте деактивирали автоматичното стартиране на iTunes.

* Подсказка :

Ако все пак искате да синхронизирате автоматично, без да се появява iTunes, щракнете върху опцията Синхронизиране с този iPhone през Wi-Fi в същия панел. Сега телефонът ви ще се синхронизира автоматично, когато вашите Mac и iPhone са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

Как да предотвратите автоматично отваряне на снимки

За да спрете стартирането на това досадно приложение за снимки на Mac:

  • Отворете "Снимки" на компютъра си.

  • Свържете вашия iPhone към компютъра, като използвате зареждащия кабел Lightning-to-USB.

  • В страничната лента, под Устройства, изберете устройството.

  • Вдясно от страничната лента в горния ляв ъгъл до името на устройството ви ще видите „Отвори снимки“ за това устройство. Махнете отметката от това квадратче.

Сега ще трябва ръчно да отворите приложението "Снимки", когато вашият iPhone или iPad е включен и искате да управлявате снимките си.

Най-добър кредит на изображението: Денис Приходов / Shutterstock.com